Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

Buitenland

Bij Simyo is bellen naar en vanuit het buitenland goed mogelijk, hoewel er rekening met andere tarieven gehouden moet worden. De tariefgebieden buiten Nederland zijn zoals bij veel andere providers opgedeeld in afzonderlijke zones. Hieraan zijn aparte tarieven en overige kosten verbonden, zodat altijd duidelijk is wat een telefoongesprek tussen landen kost.

Op de website van Simyo vindt men een overzichtelijk schema waarin staat aangegeven wat het verkeer tussen de verschillende zones precies kost. Daarnaast wordt overzichtelijk aangegeven welke landen in de wereld tot welke zone wordt gerekend. Hieruit kan onder meer geconcludeerd worden dat het bellen naar zone 1 (inclusief Nederland) het goedkoopste is, gevolgd door zone 2, daarna zone 3, om zo af te sluiten met zone 4.

Nu is bellen vanuit en naar zone 4 verreweg het duurst. Voor alle zones geldt dat men rekening moet houden met een bedrag van € 4,50 per minuut. Landen in deze zone zijn Argentinië, Cuba, Gabon, Guatemala, Guyana, Kenia, de Malediven, Mexico, Peru, Rusland, Sri Lanka, Togo en Zimbabwe. Dit is de kleinste, maar tegelijkertijd ook de duurste zone die Simyo aanhoudt.

Het bellen vanuit Nederland naar de verschillende zones kost in de eerste twee zones € 1,25 per minuut en in de laatste twee zones betaalt men € 2,50 per minuut. De bedragen die in dit artikel genoemd worden zijn overigens al verrekend met het Nederlandse btw-tarief (19%). Vanaf eind 2012 wordt ditzelfde tarief door een wetswijziging verhoogd met twee procent, zodat het uiteindelijke btw-bedrag een tikkeltje hoger komt te liggen.

Het ontvangen van een voicemailbericht terwijl men zich in het buitenland bevindt blijft zonder kosten. Het afluisteren van zo’n zelfde bericht kost tussen de 46 cent per minuut (zone 1) en € 4,50 per minuut (vanuit en naar zone 4). Ook hier is het betreffende btw-tarief reeds verrekend bij het genoemde bedrag.

Het versturen van sms’jes uit de verschillende zones kost elf cent in zone 1 en vijftig cent in de overige drie zones. Eenzelfde sms-bericht verzenden vanuit Nederland naar de verschillende zones kost in ieder gebied vijftig cent per sms. Dit verschilt daardoor niet veel van de normale tarieven die bekend zijn in Nederland.

 

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net