Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

Internet

Internet op de mobiele telefoon is goed mogelijk bij Simpel. Het is wel belangrijk om te weten wat er allemaal gedaan, betaald en aangepast dient te worden voordat alles naar behoren werkt. Zo moet allereerst de General Packet Radio Service ofwel GPRS geactiveerd worden op de geleverde simkaart. Dit wordt reeds door de provider geactiveerd wanneer er bij de bestelling van de simkaart direct gekozen wordt voor een abonnement met mobiel internet.

Het laatstgenoemde gebeurt echter niet wanneer er gedurende het abonnement een internetbundel wordt afgesloten. Dan moet de GPRS handmatig geactiveerd worden op de bijbehorende simkaart. Via de instellingenpagina op de website van Simpel, waar iedere klant van Simpel een eigen account heeft, kan men deze laatste optie activeren via de pagina ‘simkaart gegevens’. Deze optie activeren kost bij Simpel € 9,95.

Als men van deze optie gebruikmaakt, maakt men vanaf dat moment gebruik van het zogenaamde buitenlandtarief; dit omdat hier geen databundel bij inbegrepen is. Men heeft vanaf dit punt wel altijd de mogelijkheid om een aparte internetbundel aan te schaffen en toe te voegen aan het eigen telefonieabonnement. Ook op dit punt geldt dat de eigen telefoon de functie van GPRS moet ondersteunen, anders kan er geen gebruik worden gemaakt van mobiel internet.

Indien men wil weten hoe veel data men verbruikt – bijvoorbeeld om de juiste internetbundel te kunnen kiezen – kan men kijken in het persoonlijke overzicht op de website van Simpel onder het kopje ‘lopende kosten’ en ‘belspecificaties’. Op deze pagina wordt het actuele verbruik getoond.

Men betaalt alleen een vast bedrag als men downloadt en informatie via het internet verstuurt en dit verbruik wordt te allen tijden afgerond tot ronde 10 kilobytes. Simpel benadrukt op zijn website dat het gemiddelde verbruik van mobiele telefoons niet is aan te geven, maar dat dit per telefoon verschilt. Men zal dit dus zelf moeten nakijken vooraleer er wordt besloten welke bundel het beste bij het persoonlijke gebruik past.

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net