Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

Buitenland

Als nieuwe klant bij Simpel – of wanneer men een nieuwe simkaart heeft aangeschaft – wordt de simkaart gedurende de eerste twee maanden (of zestig dagen) in het buitenland geblokkeerd. Dat wil zeggen dat men deze periode geen gebruik kan maken van het lopende abonnement of prepaidtegoed en dat dit pas weer mogelijk is wanneer men Nederland betreedt. Na zestig dagen wordt de simkaart voor het buitenland automatisch vrijgegeven.

Er is wel een mogelijkheid om de blokkade van de simkaart binnen de zestig dagen op te heffen en dat is door het betalen van een financiële borg naar Simpel. Deze borg bedraagt maar liefst € 200,- en dient ruim voor vertrek naar het buitenland overgemaakt te zijn naar deze provider. Deze borg wordt door Simpel teruggestort zodra de twee maanden verstreken zijn. Bij het overmaken van deze borg moet de naam, het klantnummer en het telefoonnummer onder vermelding van de tekst ‘borg buitenland betalen’ worden overgemaakt.

Simpel adviseert om vooraf altijd te controleren of de blokkade wel is opgeheven. Als men zich al in het buitenland bevindt en de blokkade van de simkaart alsnog opgeheven wil hebben, is dit puur technisch gezien vaak niet meer mogelijk. Het is dus absoluut aan te raden om ruim van te voren dergelijke zaken te regelen. Het laten opheffen van de blokkade en dit nog even laten nakijken door de klantenservice van Simpel is een belangrijk gegeven. Ook of de borg is ontvangen door de provider moet vaak nog even bekeken worden. Het verwerken van een overschrijving duurt gemiddeld vier dagen; ook hier moet zodoende rekening mee gehouden worden.

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net