Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

Overstappen met nummerbehoud

Veel mensen stappen over van abonnement op het moment dat het contract bij de huidige provider erop zit of ten einde loopt. Maar hoe moet u nu precies overstappen? Hoe voorkomt u dubbele kosten? In deze post leggen we uit hoe u het voordeligst kunt blijven bellen en hoe u gemakkelijk zonder dubbele kosten kunt overstappen van aanbieding met behoud van uw eigen mobiele telefoonnummer.

Bekijk uw huidige contract

Voordat u kunt overstappen naar een andere provider dient u te controleren wanneer uw contract afloopt bij uw huidige provider. Dit kun je gemakkelijk controleren door het contract te raadplegen of door in te loggen op de website van uw huidige provider. Het is van belang dat u de einddatum weet om dubbele kosten te voorkomen.

Indien u op dit moment belt met een prepaid simkaart hoeft u zich geen zorgen te maken voor dubbele kosten aangezien u maandelijks geen kosten betaald voor uw prepaid aansluiting. Een portering van uw mobiele nummer van prepaid naar een sim only abonnement duurt ongeveer 10 werkdagen. Op de dag dat uw nummer wordt overgezet is uw prepaid kaart niet meer actief en kunt u bellen met uw nieuwe simkaart. Het is goed om te weten dat het resterende beltegoed komt te vervallen op het moment dat het nummer wordt overgezet naar de nieuwe provider.

Vergelijk sim only abonnementen

Op het moment dat u de einddatum weet van uw contract kunt u een vergelijking doen van uw huidige bel en sms gedrag. U ziet vervolgens de goedkoopste providers inclusief sim only abonnementen welke het beste passen bij u persoonlijke verbruik. Vervolgens klikt u op de oranje button met meer informatie/ bestellen. U belandt nu op de website van de provider in kwestie. Tijdens het bestellen kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van nummerbehoud, vervolgens geeft u de gevraagde informatie op en de nieuwe provider draagt zorg voor de overgang van uw mobiele telefoonnummer en opzegging van uw huidige contract.

Voorkom dubbele kosten

Enkele dagen na de bestelling ontvangt u de nieuwe simkaart van de nieuwe provider. U zou hier meteen mee kunnen bellen met een tijdelijk nummer wat erop zit. Wij adviseren u echter te wachten met het in gebruik nemen van uw nieuwe simkaart en adviseren u te wachten totdat uw huidige nummer op de nieuwe simkaart wordt gezet. De datum dat uw nummer zal worden overgezet zal de einddatum van uw huidige contract zijn. Hierna kunt u rustig gebruik maken van de nieuwe simkaart en de nieuwe sim only aanbieding, op deze manier voorkomt u dubbele kosten voor de huidige en nieuwe provider.

 

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net