Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

Mobiele netwerken van KPN worden vernieuwd

Telecomaanbieder KPN start nog deze maand met het vervangen van een groot deel van haar apparatuur. Bij bijna vierduizend verschillende punten verspreid over Nederland worden kasten vernieuwd, vervangen en gerepareerd. Een deel van deze kasten wordt gedeeld met andere telecombedrijven als Vodafone. Daarbij worden ook de bijna twaalfduizend aanwezige antennes vervangen door een nieuwe variant en worden de zogenaamde BSC of Base Station Controllers, een lokaal knooppunt waar verschillende zendmasten bij elkaar komen, vernieuwd.

Het Nederlandse bedrijf is van plan om de forse onderhoudsmaatregelen uit te spreiden en in verschillende fasen af te ronden. Op die manier zouden de laatste werkzaamheden in de eerste maanden van 2014 moeten plaatsvinden, zodat tegen die tijd alle onderdelen zijn vervangen en vernieuwd. Het bedrijf zal sowieso één gebied per keer uitschakelen, om de overlast voor het uitgebreide netwerk aan klanten tot een minimum te beperken.

De aangekondigde werkzaamheden zijn broodnodig. De kans is groot dat KPN mee gaat dingen tijdens de veiling op de frequenties voor mobiele telefonie, die in oktober worden georganiseerd door het Agentschap Telecom. In januari van dit jaar maakte – inmiddels demissionair – minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen de regels bekend  waar de diverse telecombedrijven zich tegen die tijd aan dienen te houden. Het vooruitzicht dat KPN ook voor die stap wijzigingen moet doorvoeren in haar mobiele netwerken is aanwezig.

KPN zoekt daarnaast uit of het enigszins mogelijk is om in de toekomst meer onderdelen met andere bedrijven als Vodafone te gaan delen, dit hangt echter af van een aantal factoren. Zo dient het bedrijf vooraf toestemming te krijgen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en het Agentschap Telecom. Nadien kunnen pas nadere plannen worden opgesteld. Thans worden reeds de zogenoemde ‘opstelpunten’ gedeeld met de concurrent, maar de voormalige PTT start volgende maand een proef die moet uitwijzen of ook andere apparatuur opgedeeld kunnen worden.

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net