Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

Mobiel internet op uw telefoon

Het mobiel internet op mobiele telefoons groeit explosief! Tegenwoordig hebben meer dan de helft van de mobiele gebruikers mobiel internet wat erg handig is om bijvoorbeeld te kijken hoelaat de trein vertrekt of om onderweg uw email te controleren. In deze post proberen we het een en ander uit te leggen wat mobiel internet is, en hoe u uw dataverbruik in de hand kan houden en kan controleren.

Sinds het tweede kwartaal in 2011 is het niet meer mogelijk om ‘onbeperkt mobiel internet’ af te sluiten als voordeel bundel bij sim only abonnementen en normale abonnementen. Dit is mede doordat het gebruik toeneemt en de omzetten van telecom providers in Nederland terug lopen. Hierdoor hebben telecom providers besloten het onbeperkt mobiel internet te schrappen.

Tegenwoordig kun je verschillende databundels afsluiten van bijvoorbeeld: 500mb, 750mb of 1500mb. Ze vermelden er dan bij dat als je over de bundel komt wat je dan betaald per mb etc. Natuurlijk wil je zorgen dat je niet buiten je bundel gaat internetten, en op deze manier extra kosten gaat maken. Hieronder leggen we uit hoe je met een smartphone je data-verbruik kan controleren en in de hand kan houden, om zo extra kosten tegen te gaan.

Controleer dataverbruik met een iPhone
Met een iPhone toestel is het gemakkelijk om uw dataverbruik te controleren met een handige app die u gratis kan downloaden in de appstore. Start de appstore op en zoek op “data usage” u ziet dan de applicatie met de naam “Dataman” deze kunt u gratis downloaden.

 

Hierboven ziet u een afbeelding van het beeld wat u ziet als u DataMan opstart. U ziet alles nog op 0.0 KB en 0% staan, dit zal veranderen als u daadwerkelijk gaat internetten met uw iPhone.

 

Op het moment dat u op instellingen onderaan klikt ziet u het scherm zoals op de tweede afbeelding, u kunt hier uw databundel instellen. Op deze manier zorgt u ervoor dat u het internet verbruik goed in de hand houd.

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net