Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

KPN rolt 4G dit jaar uit in Rotterdam en Den Haag

De klanten van de provider KPN uit de regio Rotterdam en Den Haag beschikken eind van dit voorjaar over extra snel mobiel internet, aldus de woorden van KPN. Directeur Joost Farwerck geeft in een persbericht aan het nieuwe 4G-netwerk dit voorjaar over de steden Den Haag en Rotterdam uit te rollen. Vanaf deze zomer zullen ook de gebruikers uit Utrecht gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk.

Eerder werd het 4G netwerk al beschikbaar gesteld voor de plaatsen Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Beverwijk, Amstelveen, Haarlem, Purmerend en Zaandam. De woordvoerder van KPN geeft aan dat ze van plan zijn het 4G-netwerk naar beneden uit te rollen. In de aankomende maanden zullen eerst de plaatsen Rotterdam en Den Haag aan de beurt komen voor het snellere mobiele internet. Het doel van de provider is om in de zomer van 2014 heel Nederland van het 4G-netwerk te voorzien. Het mobiele internet voor de klanten van KPN wordt hierdoor tien keer sneller.

De directeur van KPN geeft in een persbericht aan dat er geen plannen zijn om de prijs van het mobiele internet te verhogen door de komst van het snellere 4G-netwerk. KPN verwacht een stijging van de omzet door de introductie van het snellere 4G-netwerk, omdat klanten over zullen stappen op hogere internetabonnementen.

KPN vertelde in het persbericht dat het deze niet van plan is de limiet van de bundels op te heffen. Een aantal jaren geleden hanteerde KPN namelijk nog een onbeperkt mobiel internet binnen Nederland regeling, echter heeft KPN sinds anderhalf jaar, net als veel andere providers, een limiet ingesteld vanwege het groeiende aantal dataverbruik. Ondanks dat KPN bij het 4G-netwerk wel een 5000 MB abonnement aan wil bieden, denkt de directeur van KPN nog niet aan het herintroduceren van het onbeperkt internet voor klanten van KPN.

Het 4G-netwerk van KPN zal beter tegen piekbelasting kunnen, waardoor klanten ook op drukke momenten optimaal kunnen genieten van het snelle 4G-netwerk. Het 4G-netwerk van KPN moet vooral voor stabiliteit gaan zorgen bij het mobiele internet.

Het nadeel van het 4G-netwerk van KPN is dat mensen hier alleen gebruik van kunnen maken indien deze een nieuw toestel bij KPN kopen. Op dit moment werkt alleen de Lumia 920 en de Lumia 820 van het merk Nokia met het 4G-netwerk van KPN. Smartphones als de iPhone 5 en de Galaxy S werken nog niet met de 4G-frequentie van KPN.

Naast KPN zijn ook providers als Vodafone en T-Mobile druk in de weer met het 4G-netwerk, ook deze providers zullen dit snellere netwerk aan gaan bieden aan hun klanten.

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net