Vergelijk alle Sim Only's

Waarom vergelijken op simonly-abonnement.net

  • Alle aanbiedingen en prijzen
  • Altijd up-to-date
  • Altijd de goedkoopste prijs
  • Bepaar gemakkelijk honderden euro's

Geen ongemerkt buitenlands dataverbruik Telfort

Mobiel telecom provider Telfort mag volgends de kantonrechter in Middelburg niet zomaar buitenlands dataverkeer factureren voor mensen die dichtbij de grens wonen.

Een gebruiker van de mobiele diensten uit Zeeland had een abonnement afgesloten in november in 2007 voor mobiel bellen en onbeperkt internet. Deze gebruiker was voor slechts vier dagen ingelogd op een Belgisch netwerk en kreeg hierdoor een rekening van maarliefst 2.044 euro voorgeschoteld.

Internetten via een buitenlands netwerk zijn extra duur omdat er ook geld betaald moet worden aan de Belgische provider. Telfort had het contract afgesloten omdat de klant dit weigerde te betalen, vervolgens heeft Telfort de standaard incasso procedure gestart waardoor de klant aan het incassobureau de rekening moest betalen.

Ook dit weigerde de gebruiker en heeft het voor de kantonrechter laten komen, deze heeft vervolgens de volledige eis ongegrond verklaard en de gebruiker hoeft niets te betalen voor het buitenlands internetverkeer. Volgens de kantonrechter had Telfort eerst de klant moeten waarschuwen dat er hoge kosten in rekening gebracht zouden worden voor buitenlands dataverkeer, zodat de gebruiker het had kunnen voorkomen.

Deze situatie deed zich al voor in het jaar 2007, tegenwoordig zijn telefoons uitgerust met de optie “data roaming uitschakelen” hierdoor is het onmogelijk om via een buitenlands netwerk hoge kosten te maken zonder dat u het weet. Ook is het zo anno 2012 dat providers u op de hoogte moeten stellen d.m.v een sms bericht als u zich op een buitenlands netwerk bevindt, in dit sms bericht staan ook direct de tarieven vermeld van bellen, sms’en en internetten. Op deze manier komt u nooit voor verassingen te staan van hoge telefoon rekeningen.

Copyright © 2018 Simonly-abonnement.net